Hernia

Heeft u last van een hernia? Dit kan u beperken in uw dagelijks leven. Die vervelende zenuwpijn in uw been of arm en pijn in de nek of onderrug bij nagenoeg alle bewegingen. Een hernia komt vaker voor dan u denkt.
 
Heeft u het vermoeden dat u een hernia heeft? Ook dan kunt u bij de Chiropractor terecht en zal de Chiropractor samen met u kijken waar de oorzaak van u klacht vandaan komt. De chiropractor voert een uitgebreid neurologisch en orthopedisch onderzoek uit om achter de oorzaak van deze vervelende pijnklacht te komen. Wanneer het vermoeden bestaat dat u een uitstulping heeft die tegen de zenuw aandrukt, zal de Chiropractor het behandelbeleid hierop richten. Uw Chiropractor is er namelijk in gespecialiseerd om deze klachten te behandelen.
 
De behandeling wordt specifiek samengesteld op basis van uw klachtenbeeld en situatie. Bij herniaklachten of het vermoeden hiervan is het vaak zo dat spierontspannende technieken, manipulatie en mobilisatie technieken gebruikt worden om spieren en gewrichten soepeler te laten bewegen en de balans terug te brengen. Ook onze behandelbank heeft een speciale functie om hernia of stenoseklachten in de onderrug te behandelen. Doordat de behandelbank automatisch beweegt zal uiteindelijk de druk op de zenuw verminderen. Uit ervaring kan ik u zeggen dat mensen deze functie prettig vinden en het liefst voor een langere periode op de behandelbank willen blijven liggen!
 
Naast behandelingen die kunnen helpen de klachten te verminderen let de chiropractor ook op uw houding. Misschien kunnen we u een paar nuttige tips en oefeningen geven om uw houding in dagelijkse situaties te verbeteren.
 
Bij Chiropractie Drunen willen wij het beste voor u! Het kan soms zo zijn dat de Chiropractor erachter komt tijdens het onderzoek dat uw klachten beter behandeld kunnen worden door een andere specialist of dat er verder onderzoek nodig is voordat we de behandeling kunnen starten. Wij zullen u dan verder begeleiden en bijstaan!