Veel gestelde vragen

Wat is Chiropractie?
 
Wat is nu eigenlijk chiropractie en wat doet een chiropractor?
Een chiropractor is een deskundige op het gebied van diagnostiek, behandeling en preventie van aandoeningen. Een chiropractor gaat opzoek naar de oorzaak van de klachten en richt zich met name op klachten afkomstig van de wervelkolom, het zenuwstelsel, spieren en gewrichten.
 
Met welke klachten kan ik bij de chiropractor terecht?
 
U kunt met nagenoeg alle klachten die afkomstig zijn van spieren, gewrichten, wervelkolom of het zenuwstelsel terecht bij de chiropractor.
 
Voorbeelden van klachten die wij vaak behandelen in de praktijk zijn:
  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Hernia
  • Ischias en Spit
  • Schouderklachten
  • Sportblessures
  • Hoofdpijnklachten
  • Artrose
 
Wij houden tijdens de behandeling rekening met uw persoonlijke situatie, leeftijd en medicijngebruik. Daarom kunt u ook bij ons terecht als u onderliggende klachten heeft, zoals hypermobiliteit, botontkalking of fybromyalgie.
 
Heeft uw baby of kind klachten of ervaart u ongemakken tijdens de zwangerschap? Ook dan kunt u terecht bij Chiropractie Drunen. Chiropractie Drunen is namelijk gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen, baby's en kinderen.
 
Als u twijfelt of wij ook uw klacht kunnen behandelen of zou u graag meer informatie willen ontvangen? Dat kan zeker!  U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen per mail of telefonisch. 
 
 
Wat kunt u verwachten van uw eerste behandeling?
 
Tijdens de eerste behandeling zal uw chiropractor op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten en zullen we samen met u kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Eerst zal de chiropractor u verschillende vragen stellen met betrekking tot uw klachten en uw algemene gezondheid. Als dit beeld duidelijk is voor de chiropractor zal het onderzoek plaatsvinden. Om een totaal beeld te krijgen van uw klachten is het belangrijk dat uw chiropractor het lichaam goed kan onderzoeken. Daarom vragen wij u een sportbroekje mee te nemen naar de eerste behandeling.
Het uitgebreide onderzoek bestaat uit orthopedische en neurologische testen. Chiropractie Drunen vind het belangrijk om u een uitgebreide uitleg te geven over de bevindingen van het onderzoek en wat wij voor u met betrekking tot het verdere behandelbeleid kunnen bieden. Daarom zullen wij samen het behandelbeleid uitgebreid doorspreken en het aan laten sluiten op uw wensen, doelen en persoonlijke situatie.
 
Als alles duidelijk is voor u en de chiropractor dan wordt er al een start gemaakt met de behandeling.
 
Als u graag meer informatie zou willen over de eerste behandeling kunt u deze vinden onder het kopje werkwijze of u kunt contact met ons opnemen per mail of telefonisch. Dan leggen wij het u graag persoonlijk uit.
 
 
Wat kunt u verwachten van de behandeling?
 
Standaardbehandelingen bestaan niet. Een klacht vereist altijd een specifieke behandeling, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Het is aan te raden in het begin frequenter te behandelen om de bewegelijkheid van spieren en gewrichten sneller te verbeteren. Als de pijn is verminderd en/of de bewegelijkheid is toegenomen dan kunnen de behandelingen geleidelijk aan worden afgebouwd.
 
De meest gebruikte techniek is de druktechniek, maar ook spierontspannende technieken worden gebruikt om pijnklachten te verminderen. Naast behandelingen die kunnen helpen de klachten te verminderen kijkt de chiropractor ook naar uw houding en lichaamsbewegingen. Misschien kunnen we u een paar nuttige tips en oefeningen geven om uw houding en bewegingen in dagelijkse situaties te verbeteren.
 
 
Wat is het 'krakende' geluid?
 
Het doel van deze techniek is om de gewrichten soepeler te laten bewegen door druk uit te oefenen op een specifieke plek. Het kan zijn dat u hierbij een 'knak’ hoort. Dit geluid ontstaat doordat er gas vrijkomt door drukverlaging in het gewricht. U kunt het vergelijken met een colafles waar veel druk opstaat: Als u de dop er afdraait ontsnapt er lucht en hoort u een 'sis'. U hoeft niet altijd een ‘knak’ te horen, het ontbreken van een ‘knak’ zegt niets over de effectiviteit van de behandeling.
 
Vindt u dit geluid eng of wilt u liever niet op deze manier worden behandeld. Dan is dit geen enkel probleem! De Chiropractor zal dan een andere behandeltechniek gebruiken.
 
Worden behandelingen vergoed?
 
U kunt zonder een verwijzing van de huisarts bij de chiropractor terecht. Chiropractie valt in Nederland onder de aanvullende verzekering en wordt vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars. Check daarom uw zorgverzekering om te kijken of chiropractie ook voor u wordt vergoed en let hierop bij het afsluiten van uw zorgverzekering!
 
U kunt dit gemakkelijk nakijken op www.chiropractievergoeding.nl, maar controleer altijd uw eigen polisvoorwaarden.
 
Zijn jullie een erkende chiropractor?
 
Chiropractie Drunen is aangesloten bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)
 
Om de kwaliteit van de geleverde zorg zo hoog mogelijk te houden werken de gecertificeerde chiropractors onder strikte eisen, gecontroleerd door de SCN. De SCN is een onafhankelijk instituut opgericht om de kwaliteit van de Nederlandse chiropractors te bewaken.
 

           Hoe kunt u een afspraak maken?
 
U hoeft geen verwijzing te hebben van uw huisarts om een afspraak te maken bij Chiropractie Drunen.
 
U kunt uw afspraken online boeken via ons online boekingssysteem! Vindt u het prettiger om een afspraak te maken per mail of telefonisch? Dat kan zeker!
 
U kunt ons bereiken op 0416- 768 030 of u kunt ons mailen op info@chiropractiedrunen.nl.Klachtenregeling

Wij streven ernaar om de hoogste kwaliteit zorg te leveren en hopen dan ook dat u tevreden bent over onze zorgverlening. Helaas kan het echter zo zijn dat u niet tevreden bent en een klacht heeft over de chiropractor. Om klachten zo goed mogelijk afhandelen zijn wij via de NCA aangesloten bij het Centraal bureau klachtenmanagement in de zorg. Wilt u meer informatie klik dan hier, om te kijken wat u kunt doen.