Ischias/Spit

Na een lange zware en vermoeiende werkdag gaat u 's avonds heerlijk op de bank liggen om tv te kijken. Als u na 2 uur op wil staan om naar bed te gaan, ervaart u een vervelende en hevige pijn in uw onderrug, waardoor alles verstijfd. Dit  kan ons helaas allemaal een keer overkomen. Maar wat nu?
 
Ischias of Spit zijn benamingen die u vast een keer voorbij heeft horen komen. Uw chiropractor kan u helpen om deze klachten te verminderen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen.
 
Omdat deze klachten vaak acuut en hevig opkomen is het belangrijk om na te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren en nog belangrijker hoe kunnen we de pijn zo snel mogelijk verlichten. Uw Chiropractor beschikt over verschillende behandeltechnieken om dit te bereiken. Doordat uw spieren verstijven als het acuut in uw rug schiet is het van belang om deze eerst te ontspannen met spierontspannende technieken. Hierna kunnen we de oorzaak aanpakken. De oorzaak kan bij iedereen anders zijn, maar vaak kunnen wij door middel van manipulatie en mobilisatie technieken de gewrichten soepeler laten bewegen. Ook onze behandelbank kan bijdragen in de behandeling van uw klachten. Onze  behandelbank heeft namelijk een speciale functie waarbij een gedeelte van de bank automatisch kan bewegen. Hierdoor wordt de onderrug voorzichtig gemobiliseerd, waardoor u uiteindelijk uw bewegelijkheid terug krijgt!
 
Om deze vervelende klacht in de toekomst te voorkomen is het van belang om ook te kijken naar uw werk -en lichaamshouding, maar ook tiltechnieken die u mogelijk gebruikt op uw werk of thuis. Misschien kunnen we u een paar nuttige tips en oefeningen geven om uw houding in dagelijkse situaties te verbeteren.