Schouderklachten

Heeft u last van schouderklachten, moeite met het optillen van uw arm of een zeurende pijn in de schouder wat doorstraalt naar uw arm of nek. Dit kan ons allemaal overkomen. Dit is heel vervelend en kan u ook tijdens het dagelijks leven beperken. Een onverwachte beweging kan er voor zorgen dat er bijvoorbeeld een spier of slijmbeurs geïrriteerd raakt. De chiropractor kan u helpen om de pijn te verminderen en de bewegelijkheid van de schouder te verbeteren.
 
Bij schouderklachten zal de chiropractor niet alleen kijken naar het schoudergewricht zelf, maar ook naar de omliggende gewrichten. De schouder is namelijk een gewricht wat samenwerkt in een keten van andere gewrichten. Als er 1 component niet goed meewerkt kan dit invloed hebben op bijvoorbeeld de bewegelijkheid van de  schouder. Daarom wordt er tijdens het onderzoek en de behandeling ook gekeken naar de middenrug, nek en sleutelbeen.
 
Bij de behandeling van schouderklachten wordt er vaak gebruik gemaakt van spierontspannende technieken en mobilisatie -en manipulatie technieken. Naast behandelingen die kunnen helpen de klachten te verminderen kijkt de chiropractor ook naar uw houding en bewegingen. Misschien kunnen we u een paar nuttige tips en oefeningen geven om uw houding en bewegingen in dagelijkse situaties te verbeteren.
 
Cookie instellingen