De behandeling

De behandeling
Standaardbehandelingen bestaan niet. Een klacht vereist altijd een specifieke behandeling, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Het is aan te raden in het begin frequenter te behandelen om de bewegelijkheid van spieren en gewrichten snel te verbeteren. Als de pijn is verminderd en/of de bewegelijkheid is toegenomen kunnen de behandelingen geleidelijk aan worden afgebouwd.
 
Behandeltechnieken
De klachten worden behandeld door gebruik te maken van verschillende chiropractische technieken die specifiek worden geselecteerd voor uw klacht. De meest bekende techniek is de manipulatietechniek ook wel bekend als ''kraken''. Het doel van deze techniek is om de gewrichten soepeler te laten bewegen door druk uit te oefenen op een specifieke plek. Het kan zijn dat u hierbij een 'knakkend geluid’ hoort. Dit is ongevaarlijk en u hoeft niet altijd het geluid te horen, het ontbreken van een ‘knak’ zegt niets over de effectiviteit van de behandeling. U kunt het vergelijken met een cola fles waar veel druk op staat: Als u de dop er afdraait ontsnapt er lucht en hoort u een 'sis'.
 
Vindt u dit geluid eng of wilt u liever niet op deze manier worden behandeld. Dan is dit geen enkel probleem! De Chiropractor zal dan een andere behandeltechniek gebruiken om uw klacht te behandelen.
 
Er kunnen namelijk verschillende behandeltechnieken worden toegepast voor dezelfde soort klacht. Onze behandelbank heeft ook verschillende functies. Waaronder het ondersteunen van de manipulatietechniek, waardoor u niks hoort. Ook gebruikt de Chiropractor regelmatig de activator. Dit is een apparaatje dat gebruikt wordt om spieren en gewrichten los te maken.
 
Buiten deze technieken worden er ook verschillende spierontspannende technieken gebruikt om de spierspanning te doen afnemen. De chiropractor geeft tijdens de behandelingen advies, oefeningen en houdings- en bewegingstips mee, om alle facetten rondom uw klacht zo volledig mogelijk te benaderen. Misschien kunnen we u een paar nuttige tips en oefeningen geven om uw houding en bewegingen in dagelijkse situaties te verbeteren!
 
Cookie instellingen