Zwangere vrouwen & baby's en kinderen

De behandeling tijdens uw zwangerschap

Chiropractie kan helpen bij het verlichten van uw pijnklachten en zorgen dat u de zwangerschap zo goed mogelijk doorloopt. Chiropractie Drunen is gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen en heeft hiervoor een speciaal aangepaste behandelbank! Sommige behandelingen zijn effectiever en comfortabeler als u op uw buik kunt liggen, en die mogelijkheid is er bij ons!
 
Omdat het lichaam al veel veranderingen doormaakt, wordt er specifiek gekeken welke behandeltechnieken voor u het beste zullen zijn. Technieken die regelmatig worden gebruikt zijn de activator, drukpunten, mobilisatie en spierontspannende technieken om de balans weer terug te brengen in spieren en gewrichten, waardoor uw kindje meer ruimte krijgt in de baarmoeder en de bevalling kan vergemakkelijken.


De behandeling van uw baby of kind

Voor uw kind wilt u natuurlijk het beste. Maar wat als u het idee heeft dat uw baby of kind pijn heeft? Overmatig huilen zonder duidelijke oorzaak kan een indicatie zijn dat uw kind ergens last van heeft. Helemaal niet gek dat ook baby's en kinderen al klachten kunnen hebben, omdat er vanaf het eerste moment na de geboorte al veel van uw kind wordt gevraagd. Ook de bevalling kan voor het kindje zwaar zijn.

Baby’s en kinderen worden met andere technieken behandeld dan volwassenen. De technieken die gebruikt worden zijn voornamelijk gebaseerd op drukpunten. De druk die wordt toegepast bij een baby is zo licht, dat volwassenen deze druk  kunnen verdragen op hun oogbol. Hoe ouder en groter ze worden, hoe meer druk er nodig zal zijn om hetzelfde effect te bereiken, tot uiteindelijk hetzelfde niveau waarop we een volwassene behandelen. Chiropractie Drunen is gespecialiseerd in het behandelen van baby's en kinderen en weet kundig in te schatten wat ieder kind nodig heeft en aankan. U kunt er van uit gaan dat behandeling van een chiropractor voorzichtig en veilig is voor alle leeftijden.